top of page

KINESITHERAPIE

Physiotherapy

MANUELE KINESITHERAPIE

In de manuele therapie wordt gebruik gemaakt van mobilisaties, zachte manipulaties, tracties, oscilaties, neurogene mobilisaties, diepe dwarse fricties, rug-en nekscholing,… met als doel blokkages in het bewegingsapparaat op te heffen en indien mogelijk te voorkomen dat deze terug kunnen optreden.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 17.11.48.png

(SPORT)REVALIDATIE

Elke vorm van revalidatie wordt in onze praktijk behandeld door het toepassen van zowel manuele technieken als met aangepaste oefentherapie.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 16.53.20.png

SHOCKWAVE THERAPIE

Shockwavetherapie (ESWT) is een behandelmethode waarbij shockgolven in het lichaam worden aangebracht met als doelstelling ontstekingen en verkalkingen in pezen en spieren te behandelen.

De belangrijkste indicaties voor shockwavetherapie zijn:

 • Tennis-golfelleboog

 • Hielspoor / Fasciïtis plantaris

 • Ontstekingen aan schouderpezen met of zonder verkalkingen

 • Patellapeesontsteking

 • Achillespeesontsteking

 • Ontsteking van de gluteale spieren

Schermafbeelding 2021-12-10 om 16.51.18.png

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandeltechniek waarbij een zeer dunne naald kortstondig  in de spier wordt aangebracht met als doel het opheffen van triggerpunten.
Triggerpunten zijn “knopen”in een spier die naast lokale drukpijn ook pijn op afstand kunnen creëren. Bij deze techniek wordt  geen vloeistof in het lichaam geïnjecteerd, vandaar het woord “dry”.
Dry needling is niet hetzelfde als accupunctuur waarbij er soms gedurende langere tijd meerdere naalden in het lichaam blijven zitten met als doelstelling bepaalde energiestromen te beïnvloeden. Dry needling is gebaseerd op Westerse neurofysiologische principes.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 16.55.18.png

TEMPOROMANDIBULAIRE THERAPIE

Zowel het kaakgewricht zelf als de rondom gelegen spieren kunnen de oorzaak zijn van een verstoorde beweging of pijnklachten in de kaakregio. De behandeling bestaat uit manuele mobilisaties en rektechnieken, het geven van uitgebreid advies en oefentherapie.

Schermafbeelding 2021-12-10 om 17.14.56.png

ADEMHALINGSKINESITHERAPIE

De specifieke behandeling van ademhalingsklachten bij volwassenen en kinderen. Hierbij wordt vooral gewerkt via autogene drainage (Chevaillier)  en ventilatietechnieken (Postiaux). Tevens behandeling bij klachten van hyperventilatie (cfr. relaxatietherapie).

Schermafbeelding 2021-12-10 om 17.05.07.png

MANUELE LYMFEDRAINAGE VODDER

Lymfedrainage a/m Vodder

Lymfedrainage is een behandeling waarbij door massage van de lymfeklieren en lymfebanen overtollig vocht wordt gedraineerd.

Indicaties:

 • na borstsparende operatie of na borstamputatie (zowel preventief als curatief)

 • na volledige of gedeeltelijke lymfeklierwegname,...

 • na kaakchirurgie

 • oedeem na orthopedische operatie (knie, hand, elleboog,...)

 • lymfoedeem, veneus oedeem of lipoedeem 

Schermafbeelding 2021-12-10 om 17.07.13.png

REDCORD

Beoordeling en diagnose vormt een integraal onderdeel van onze benadering van de behandeling van het hele lichaam en niet alleen van een geïsoleerde klacht. Deze dienst is van fundamenteel belang om de gezondheid en het welzijn van onze patiënten op lange termijn te waarborgen.

bottom of page