top of page

PRAKTISCH

Huisregels

Iedereen heeft graag een vlot verloop tijdens een behandeling, wij spenderen hier graag extra aandacht aan, maar kunnen uw hulp best gebruiken. Daarom bedanken wij onze patiënten bij voorbaat, om onze huisregels te respecteren:

  • Gelieve steeds tijdig aanwezig te zijn op uw afspraak. Indien u te laat bent kan de behandeling niet langer duren.

  • Gelieve een annulatie steeds telefonisch en uiterlijk 24 uur op voorhand te melden, zoniet zal de behandeling aangerekend worden.

  • Betalingen gebeuren steeds na elke behandeling met cash/payconiq (afhankelijk welke therapeut je hebt kan je ook met bancontact betalen).

  • Bij nalatigheid van betaling zijn we verplicht de betaling te vorderen via gerechtelijke weg. Alle kosten zijn dan voor de wanbetaler.

  • Volgende zaken graag meenemen: voorschrift van arts, identiteitskaart en/of klevertje, grote handdoek, Eventuele medische beelden (RX, CT, NMR, echografie), sportieve en gemakkelijke kledij.

  • Gelieve steeds te melden indien u al behandelingen hebt gehad bij een andere collega-kinesitherapeut. Dit is belangrijk voor de administratie en voor uw terugbetaling.

BELANGRIJK BERICHT VAN DE KINESISTEN!

De onderhandelingen tussen de verzekeringsinstellingen, het riziv en de vertegenwoordiging van de kinesitherapeuten zijn afgesprongen.

Er is dus nog geen conventie voor het jaar 2022.

Elke kinesitherapeut is hierdoor per definitie ‘niet toegetreden tot de conventie’.

Wij wachten af wat uit de onderhandelingen komt, maar wij verwachten niet veel goeds. Na overleg met collega’s uit de buurt plannen wij om heel 2022 gedeconventioneerd te blijven.

Vanaf 14 februari komt hier in de praktijk een eenduidig tarief van €29 per behandeling. (m.u.v. personen met verhoogde tegemoetkoming)

Tot er een conventie is, blijft de terugbetaling door de verzekeringsinstellingen zoals ze in 2021 was.

Komt er een conventie en treden wij niet toe, dan stelt de illegale discriminatie zich terug in en krijgen patiënten zonder verhoogde tegemoetkoming 25% minder terugbetaald. Dat spijt ons…

bottom of page